Proeven van Wezemaalse wijn

Arrangement groepsuitstap: Proef Wezemaal en zijn wijn

14u

Samenkomst en rondleiding in het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn en multi-mediavoorstelling "Het Hageland".

 

 

14u45

Begeleide wandeling naar de wijngaarden op de Wijngaardberg. Het is een enig mooie wandeling met vertrek in de beschermde dorpskom van Wezemaal met gotische Sint-Martinuskerk en fraaie Norbertijner pastorie. Onderweg kom je enkele verlaten ijzerzandsteengroeven tegen, de historische en unieke wijnmuur en de vroegere wijngaardterrassen. De terugtocht van deze zeer gevarieerde en boeiende wandeling verloopt langs fruitboomgaarden, een beschermd natuurgebied.

 

 

17u

Wijndegustatie van diverse plaatselijke wijnen , verzorgd door de wijnbouwers van de vzw Steenen Muur, in de wijnkelder van het bezoekerscentrum, met rondleiding in de wijnkelder en toelichting over het wijnproductieproces.

 

 

18u

Einde. Indien gewenst, kan als afsluiter van deze halve daguitstap, een etentje voor de groep gereserveerd worden in een plaatselijk restaurant of taverne.(best zelf af te spreken met horecazaak)

 

 

Prijs arrangement: € 9,00 p.p.
Groep: min 15 - max 50 personen
Prijs arrangement zonder de wandeling: € 6.00 p.p.

Het programma kan, mits afspraak, aangepast worden aan de wensen van de groep. Info over horecazaken op het reserveringsadres.

RESERVERING:
Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn Kerkstraat 16 3111 Wezemaal Tel. 016-61 64 40
www.rotselaar.be / E-mail: toerisme@rotselaar.be